sp54_dobozok_1531x984Az SP54 Emulgél régóta ismert és használt termék világszerte. Gél formátumát főként a visszér kezelésében alkalmazzák, a visszeres panaszok enyhítésére.

Az SP54 Emulgél története

Az SP rövidítés a hatóanyag után kapta a nevét (szulfatált pentozán, más néven pentozán-poliszulfát-nátrium), az 54 pedig 1954-es forgalomba kerülésére utal. Hazánkban a gél 1999 óta van forgalomban, elsősorban visszeres problémák helyi kezelésére.

Mit tartalmaz az SP54 Emulgél?

Hatóanyaga, a pentozán-poliszulfát-nátrium egy véralvadást befolyásoló vegyület, mely képes gátolni a vérrögképződést, és részben feloldani a már kialakult vérrögöket. Helyileg alkalmazva csökkenti a vér sűrűségét, javítja az erek vérátáramlását, valamint gyulladáscsökkentő hatású.

Milyen panaszok esetén segít az SP54 Emulgél?

Az SP54 Emulgél a visszeres panaszok, a fájdalom és más kellemetlen tünetek, valamint azok közvetlen okának (pangás, vérrögképződés) enyhítésére szolgáló felületi készítmény. Jótékony hatással van továbbá az ínhüvelygyulladások, a sport- és baleseti sérülések (pl. rándulás, zúzódás, ficam, vérömleny) tüneteinek, illetve hegek kezelésére is.

Miért az SP54 Emulgél?

Az SP54 Emulgél, szerkezetéből és kémiai-fizikai tulajdonságaiból adódóan számos pozitívummal rendelkezik. Nincs ismert gyógyszer-kölcsönhatása más szerekkel, így széleskörűen használható (krónikus gyógyszerszedőknek is), emellett gyermekek is használhatják. Terhesség és szoptatás időszakában orvosi javaslat alapján alkalmazható.

Kis molekulamérete lehetővé teszi, hogy könnyen és gyorsan felszívódjon a bőrön át, alkalmazása nem jár ragacsos utóérzettel.

Növényi eredetű, félszintetikus hatóanyagának köszönhetően csak ritkán okoz allergiás jellegű mellékhatást. Összetétele parabénmentes, tartósítószerként alkoholt tartalmaz, ami az alkalmazást követően jól hűsíti a problémás területet. Egyéb összetevői között citromfű, törpefenyő és rozmaringolajat tartalmaz. A gél színtelen, így nem hagy nyomot még a fehér ruhán sem.

Az SP54 Emulgél hatásának és széles körben történő alkalmazhatóságának köszönhetően évtizedek óta a visszérbetegek hatékony készítménye.